Jysk Energi vil udrulle fibernet i Holstebro by

Jysk Energi har vedtaget en ny strategi for udrulning af fibernet, der skal sikre et sammenhængende lokalt forankret fibernet i Nordvestjylland med bredbånd til både land og by.

Jysk Energi har i en årrække anlagt fibernet i eget forsyningsområde, herunder også omkring Holstebro by i områderne Sletten, Mejrup, Halgaard og senest Mejdal. Med den nye fiberstrategi vil Jysk Energi nu også etablere fibernet i Holstebro by.

Fiberudrulningen påbegyndes i 2018. Salget vil foregå i etaper og etableres først i de områder af Holstebro, hvor interessen er størst.

Er du interesseret? Så udfyld her:

*Tilkendegivelsen herover er helt uforpligtende, og bliver brugt til at vurdere hvor i byen udrulningen kan starte.

*Udfylder du formularen, giver du samtidig samtykke til at Jysk Energi må kontakte dig vedrørende fibernet i din bolig.

 

Lars Naur, direktør i Jysk Energi, fortæller:

I Holstebro er vi i øjeblikket i gang med at anlægge fibernet i Mejdal. Vi forventer dette projekt afsluttet i løbet af 2018 og interessen for bedre og hurtigere internet har været stor. Forbrugernes medievaner ændrer sig hurtigt i disse år, og vi mærker en stigende efterspørgsel efter hurtige internetforbindelser. Derfor er det et naturligt skridt for Jysk Energi at anlægge fibernet i Holstebro midtby. Holstebro er en by i udvikling og vækst, og derfor kan vi også etablere fibernet i Holstebro på forsvarlige økonomiske vilkår.

 

Borgmester i Holstebro, H.C. Østerby udtaler:

Det er en rigtig god nyhed, at Jysk Energi har besluttet sig for at udrulle fibernet i Holstebro by. Kommunen glæder sig over at lokale kræfter nu sikrer, at Holstebro kan tilbyde fremtidssikret bredbånd til gavn for både borgere og virksomheder i byen. Vi ved, hvor stor betydning fibernet har for byudviklingen.

 

Pulje til understøttelse af egnsudvikling og fibernet i landområderne

For samtidigt at understøtte mulighederne for at anlægge fibernet i landområder, har bestyrelsen i Jysk Energi besluttet at arbejde for etableringen af en lokal vækstpulje til egnsudvikling og fibernet i landområderne i Lemvig, Holstebro og Struer kommuner.

Bestyrelsesformand i Jysk Energi, Steen Birch Jensen udtaler:
En pulje til udvikling af forsyningsområdet er en vigtig del af den nye fibernet strategi i Jysk Energi. Det skal give nye muligheder for at sikre tilskud fra statens bredbåndspuljer, således vi fortsat kan udrulle fibernet i landområder, hvor det ikke kan lade sig gøre på almindelige økonomiske vilkår.