SPOT EL

Til virksomheder som går efter den bedste pris – med risiko

Læs mere
  • Frit energiforbrug uden begrænsninger
  • Gratis konvertering til Fastpris El
  • Afregning efter faktisk forbrug på timebasis

Spot El kan sammenlignes med et fleksibelt boliglån, hvor prisen varierer i takt med markedet. Ved Spot El betaler virksomheden den rå timepris på elbørsen og tager selv risikoen for høje priser.

Markedsprisen på el varierer time for time i forhold til udbud og efterspørgsel. Når det blæser meget, produceres der meget vindmøllestrøm og prisen falder – derimod stiger prisen, når det er vindstille og koldt. På samme måde varierer prisen i forhold til regnmængden ved de norske vandværker.

Spot El giver virksomheden fordelen af de lavest mulige dagspriser, og en risiko for høje udsving fra dag til dag. Aftalen gør det svært at beregne omkostningerne til elektricitet, men på længere sigt er Spot El ofte den billigste løsning.

Vi tilbyder Spot El til alle målere

Hos Jysk Energi har vi to forskellige spotprodukter: Et til virksomheder med timeaflæste målere og et til skabelonaflæste målere:

Timeaflæste målere:

Ved timeaflæste målere (oftest målere med et forbrug på over 100.000 kWh følger virksomheden prisen på spotmarkedet time for time. Priserne varierer en del, og i perioder med spidsbelastning kan prisen komme helt op mod 1500 øre/kWh. Om natten kan strømmen til gengæld være gratis – virksomheden kan endda få penge for at aftage strømmen med priser ned til -170 øre/kWh.

Skabelonaflæste målere:

Denne aftaleform er for erhvervskunder, som ikke har så stort et forbrug, at de kan blive timeaflæste. Oftest vil det dreje sig om målere med et forbrug på under 100.000 kWh. Elektriciteten afregnes efter den gennemsnitlige timepris måned for måned. Derved kan mindre erhvervskunder også opnå fordelene ved en variabel og billig pris.

Se spotprisernes historiske bevægelser

Priserne kan bevæge sig meget hen over de forskellige måneder. Vil du gerne se prisernes udvikling, kan du finde dem på www.nordpoolspot.com.